Obilježen 12. maj – Međunarodni dan sestrinstva

Obilježen 12. maj – Međunarodni dan sestrinstva

Povodom 12. maja – Međunarodnog dana sestrinstva, JZU Dom zdravlja Tešanj i Crveni Križ Tešanj su organizovali akciju besplatnog mjerenja glukoze u krvi i krvnog pritiska za stanovništvo općine Tešanj.

Cilj ovih aktivnosti je preventivno djelovanje i identifikovanje osoba s potencijalnim oboljenjima kao što je dijabetes ili hipertenzija. 

Pored toga, JZU Dom zdravlja Tešanj je organizovala i interna predavanja za medicinske sestre/tehničare, u kojima oni međusobno razmjenjuju znanja i iskustva, a sve u cilju poboljšanja usluga i osiguranja zadovoljstva naših korisnika usluga. 

Ujedno, ustanova učestvuje i u aktivnostima Komore zdravstvenih tehničara ZDK, a u narednim danima, bit će organizovano i veliko okupljanje i druženje medicinskih sestara/tehničara s ovog područja.

Povodom obilježavanja, direktor Doma zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je kazao: “U svoje lično ime i ime ustanove, upućujem najiskrenije čestitke povodom Međunarodnog dana sestrinstva, sa željom da svi zajedno, budemo najbolji predstavnici medicinske struke, koji će svojim profesionalnim i efikasnim radom, osigurati veliko povjerenje korisnika usluga.”

 

Share: