Kontinuirana podrška projektu “Volontiraj -kreditiraj”

Kontinuirana podrška projektu “Volontiraj -kreditiraj”

Treću godinu za redom, JZU Dom zdravlja Tešanj je dio projekta “Volontiraj -kreditiraj”, čiji organizator je NVO “Info house” Sarajevo.

“Volontiraj – kreditiraj” je srednjoškolski projekat, koji se realizuje u cijeloj zemlji, a njegov glavni cilj je  jačanje kapaciteta mladih kako bi bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice ali i poboljšanja statusa mladih u cjelini.

Ovaj projekat podrazumijeva da poslodavac jedan dan uposli srednjoškolaca i na kraju dana mu isplati naknadu za rad. Mladi dobijaju novo iskustvo i stiču nove vještine, a svu zaradu ostavljaju u zajednički fond za projekte.

S tim u vezi, dana 25.05.2017.godine (četvrtak), direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je ugostio 5 učenika Srednje tehničke škole Tešanj (smjer medicinski tehničar/sestra)  i upoznao ih sa djelovanjem i strukturom ustanove, nakon čega su raspoređeni  po službama.

 

Tokom razgovora sa učenicima, direktor Mudrov je istaknuo: ” S velikim zadovoljstvom sarađujemo sa udruženjem “Info house”Sarajevo i Srednjom tehničkom školom Tešanj. Smatramo da je ovo zaista koristan i kvalitetan projekat, koji osnažuje omladinski aktivizam i volonterizam u zajednici. Naša ustanova je uvijek podržavala omladinske projekte i sigurno je da ćemo to činiti i u narednom periodu.”

Share: