Obilježen 30.10. – Dan JZU Dom zdravlja Tešanj

Obilježen 30.10. – Dan JZU Dom zdravlja Tešanj

Tradicionalno i ove godine, u JZU Dom zdravlja Tešanj je obilježen 30.10. – Dan ustanove. Naime, Dom zdravlja Tešanj je osnovan 30.10.1945.godine kao zdravstvena stanica, koja je 1955.godine prerasla u Dom zdravlja, a kasnije, po izbijanju ratnih sukoba, u Ratnu bolnicu.

Završetkom rata iz Ratne bolnice su se izdvojile  dvije zdravstvene ustanove: Dom zdravlja i Opća bolnica Tešanj.

 Povodom 72. rođendana ustanove, menadžment je organizovao jednodnevni izlet u Travnik i Vlašić, te obezbijedio svečani prijem za penzionere ustanove.

Većina radnika se odazvala izletu, a svečanom prijemu penzionera je prisustovalo 53 radnika, koji su radni vijek proveli u ustanovi. Menadžment se potrudio da svim penzionerima pripremi skromne novčane poklone, ističući da  nisu i nikada neće biti zaboravljeni.

Povodom obilježavanja Dana ustanove, direktor, prim. dr. Hidajet Mudrov se zahvalio svim radnicima na timskom i profesionalnom radu svih ovih godina, posebno ističući penzionere koji su najviše doprinijeli izgradnji i opstanku ove ustanove. Poželio je svima mnogo zdravlja i sreće u budućnosti, s željom da svi zajedno doprinesemo još većem i boljem razvoju naše ustanove.

Share: