Održan sastanak u Općini Tešanj

Održan sastanak u Općini Tešanj

Dana 14.11.2017.godine (utorak), u Općini Tešanj je održan sastanak predstavnika MZ Miljanovci i Piljužići sa predstavnicima Doma zdravlja i Općine Tešanj.

Sastanku su prisustovali predsjednici MZ-a, Općinski načelnik mr.sci. Suad Huskić i v.d. direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov.Cilj sastanka je razgovor o organizaciji primarne zdravstvene zaštite na području mjesnih zajednica, poboljšanje uslova u ambulantama, te unapređenje zdravstvene zaštite na području lokalne zajednice.

Tokom sastanka, prisutni su istakli  da je zdravstvena zaštita na zadovoljavajućem nivou, da medicinsko osoblje ulaže velike napore i trud da usluga u područnim ambulantama i centralnoj zgradi bude na jednako kvalitetnom nivou, ali da postoji problem u adaptiranosti ambulanata, obezbjeđivanju uslova rada i registraciji velikog broja pacijenata iz susjednih općina. Shodno navedenom, iskazana je spremnost zajedničkog rada i saradnje na svim aktivnostima koje će poboljšati uslugu pacijentima i osigurati bolje uslove za medicinsko osoblje. 

Share: