Dani kvalitete u zdravstvu FBiH

Dani kvalitete u zdravstvu FBiH

U četvrtak i petak (14. i 15.12.2017.godine), u kongresnoj sali hotela “Hollywood” Sarajevo, obilježeni su dani kvalitete u zdravstvu Federacije Bosne i Hercegovine.

Organizator svih aktivnosti je Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ), koja je organizovala prezentaciju najvećih dostignuća u oblasti kvalitete i sigurnosti zdravstva u 2017.godini, dodjelu certifikacije/akreditacije ustanovama koje su uspješno usvojile akreditacijske standarde i normative, te organizovala stručne radionice za koordinatore, ovlaštene ocjenjivače kvalitete i zdravstvene menadžere u FBiH.

Aktivnostima je prisustovao veliki broj predstavnika međunarodnih organizacija, regionalnih organizacija, zdravstvenih ustanova, ministarstava zdravstva, instituta i zavoda za zdravstvo, kao i veliki broj partnera i saradnika iz cijelog svijeta.

Obilježavanju ovih značajnih aktivnosti su prisustovali i predstavnici JZU Dom zdravlja Tešanj, v.d. direktor. prim. dr. Hidajet Mudrov, koordinatorica kvalitete, dr. Saliha Smailbegović i rukovodilac Centra za mentalno zdravlje JZU Dom zdravlja Tešanj, dr. Suada Škapurević.

Tokom aktivnosti, direktor ustanove, prim. dr. Hidajet Mudrov je kazao: ” Zadovoljstvo nam je što smo dio ove velike svečanosti i što je obilježavanje dana kvalitete postala tradicionalna aktivnost, s kojom je AKAZ FBiH uspostavio nove standarde. JZU Dom zdravlja Tešanj je dugogodišnji saradnik AKAZ-a, koji se kontinuirano trudi usvojiti sve neophodne procedure i pravila, i uspostaviti najveći kvalitet i sigurnost u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. “

Direktor Mudrov je istaknuo i da je JZU Dom zdravlja Tešanj na proslogodisnjoj svecanosti, dobila potvrdu o akreditaciji Centra za mentalno zdravlje, a da je sada ustanova u procesu akreditacije Službe porodične medicine. Plan aktuelnog menadžmenta je akreditacija cjelokupne ustanove u narednom periodu.

Share: