Saradnja JZU Dom zdravlja i Opća bolnica Tešanj

Saradnja JZU Dom zdravlja i Opća bolnica Tešanj

Protekle sedmice, upriličen je sastanak menadžmenta JZU Dom zdravlja i Opća bolnica Tešanj, koji su tom prilikom razgovarali o potencijalnoj saradnji i zajedničkim aktivnostima na polju jačanja mogućnosti i unapređenja zdravstvene zaštite na području općine Tešanj.

Naime, v.d. direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov i direktor Opće bolnice, doc.dr. med.sci. Hasan Škiljo, su razgovarali o sadržaju Sporazuma o međusobnoj saradnji, a koji će potpisati u narednom periodu.
Na sastanku je istaknuto da postoji mnoštvo oblasti u kojima ove dvije ustanove mogu sarađivati, a kojem će na najbolji mogući naćin povezati primarni, sekundarni i tercijalni nivo zdravstvene zaštite. Poseban fokus saradnje se očekuje u oblastima urgentne i interne medicine,laboratorijske dijagnostike, neuropsihijatrije,ginekologije, radiologije i pneumoftiziologije.
Tokom posjete, direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Mudrov je naglasio da mu je izuzetno drago što će ove dvije ustanove kooperirati u mnogim aktivnostima koje osnažuju zdravstveni sektor u Tešnju. Ujedno, izrazio je spremnost organizacije i učešća u projektima koji će pratiti zajednički cilj.

Share: