Posjeta direktorice JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK

Posjeta direktorice JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK

Dana 07.02.2018.godine (srijeda), JZU Dom zdravlja Tešanj je posjetila direktorica JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK, gđa Meldina Ugarak. Cilj posjete je razgovor o saradnji dvije ustanove i unapređenje zdravstvene zaštite djece i odraslih s posebnim potrebama na području općine Tešanj.

Tokom sastanka, gđa Ugarak je istaknula da je JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK osnovana 2014.godine, i njenu djelatnost čini dnevna briga o djeci i odraslim s posebnim potrebama, socijalna i zdravstvena zaštita, kao i obrazovanje i podučavanje korisnika. Shodno tome direktorica posjećuje sve zdravstvene ustanove u kantonu, s ciljem definiranja potencijalnih mogućnosti saradnje i zajedničkim aktivnostima s ciljem poboljšanja položaja osoba s posebnim potrebama u općini Tešanj.

Prim. dr.Hidajet Mudrov je pohvalio napore direktorice, naglašivši da će JZU Dom zdravlja Tešanj podržati aktivnosti Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK i da će se aktivno uključiti u definiranje zajedničkih aktivnosti i unapređenju položaja djece i odraslih s posebnim potrebama u općini Tešanj, ali i kantonu.

Share: