Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj doniralo sanitetsko vozilo JZU Dom zdravlja„Izudin Mulabećirović-Izo“

Udruženje privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj doniralo sanitetsko vozilo JZU Dom zdravlja„Izudin Mulabećirović-Izo“

Dana 13.06.2019. godine u organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj otvoren je 15. međunarodni sajam privrede Tešanj 2019.
U sklopu ceremonije otvaranja, JZU Domu zdravlja „Izudin Mulabećirović-Izo“ Tešanj svečano je predato novo sanitetsko vozilo za potrebe Službe hitne medicinske pomoći. Sanitetsko vozilo je vrijednosti oko 70.000 KM, a sredstva za kupovinu su prikupljena od strane članica Udruženja privrednika.
Ključeve vozila u ime Udruženja privrednika je uručio gdin.Fadil Ćostović, vlasnik firme Artisan, a v.d.direktor naše ustanove Dujsić dr Amir je uručio zahvalnice Udruženju privrednika za donaciju vozila i stalnu pomoć u radu.
U svom obraćanju v.d. direktor Dom zdravlja Tešanj Dujsić dr Amir je rekao da je ovo još jedna potvrda ogromne sinergije i društvene odgovornosti stanovnika ovog područja i pokazatelj da članice Udruženja privrednika imaju osjećaj i potrebu da pomognu rad javnih ustanova sa naše Općine.
Također v.d.direktor je napomenuo da naši uposlenici u budućnosti treba da se trude da razvoj zdravstva na području Općine Tešanj prati razvoj privrede, te da ovaj razvoj privrede nije kratkotrajna priča, već nešto što ima kontinuitet petnaestak godina.

Share: