Prim.dr. Hidajet Mudrov primio još jedno značajno priznanje

Prim.dr. Hidajet Mudrov primio još jedno značajno priznanje

Dana 07.04.2016.godine (četvrtak), predstavnici JZU Dom zdravlja Tešanj, na čelu sa direktorom ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrovom, su boravili u službenoj posjeti JZU Dom zdravlja Maglaj.

Povod posjete je razgovor o dosadašnjim, zajedničkim iskustvima i izazovima, te planirane aktivnosti o uzajamnoj saradnji u budućnosti. Predstavnike JZU Dom zdravlja Tešanj je ugostila direktorica JZU Dom zdravlja Maglaj, dr. Emira Drnda-Čičeklić, koja je pokazala nove prostorije i opremu Doma zdravlja Maglaj, te prezentovala sve aktivnosti koje su se uradile od 2014.godine do danas. 

Dr. Drnda – Čičeklić je iskoristila posjetu i za odavanje priznanja JZU Dom zdravlja Tešanj i direktoru ustanove, prim. dr. Hidajet Mudrovu, za nesebičan rad i podršku Domu zdravlja Maglaj za vrijeme prirodnih nepogoda i razorenosti ustanove u maju 2014.godine. 

Tokom uručenja zahvalnice, dr. Drnda- Čičeklić je kazala:” U maju 2014.godine općinu Maglaj su pogodile nezapamćene poplave, koje su ugrozile živote maglajskog stanovništva, ali i napravile ogromnu materijalnu štetu na objektima. Naša ustanova je zahtijevala konstantnu pomoć i podršku, koje na samom početku, nažalost, nije bilo mnogo. JZU Dom zdravlja Tešanj i direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov su bili prvi koji su pružili pomoć u saniranju štete i osiguranju adekvatne zdravstvene zaštite, zbog čega osjećamo veliku zahvalnost i želimo uručiti adekvatno priznanje i zahvalnicu.”

Prim.dr. Hidajet Mudrov se zahvalio na uručenom priznanju, te naglasio: ” Izuzetno nam je drago što je naša ustanova imala kapacitete, znanje i mogućnosti da pomogne JZU Dom zdravlja Maglaj, ali i cjelokupnoj općini. Smatram da je prirodno i moralno da svi koji mogu, pomognu onima kojima je pomoć potrebna, zbog čega se naš cjelokupan tim i angažovao. JZU Dom zdravlja Maglaj u nama ima velikog prijatelja i podršku, te se nadam da ćemo u budućnosti, zajednički raditi na aktivnostima koje unapređuju zdravstveni sistem na ovom području.”

 

Share: