Pliva BiH organizovala predavanje u JZU Dom zdravlja Tešanj

Pliva BiH organizovala predavanje u JZU Dom zdravlja Tešanj

Dana 08.04.2016.godine (petak), s početkom u 14:00 sati, u sali JZU Dom zdravlja Tešanj održano je predavanje pod nazivom: “Blokatori kalcijskih kanala.” Organizatori predavanja su predstavnici Plive BiH, a predavač i prezentator je dr. Amir Dujsić- spec. interne medicine.

Od 1980.godine, blokatori kalcijskih kanala su uvedeni u liječenje hipertenzije. Njihova upotreba je zatim proširena i na druge poremećaje, poput angine pektoris, paroksizmalne supraventrikularne tahirkadije, hipertrofične kardiomiopatije, Raynaudov fenomen, plućne hipertenzije, difuznog spazma jednjaka i migrene. 

Na ovom korisnom predavanju, prisustovalo je oko 20 ljekara JZU Dom zdravlja Tešanj. 

Povodom organizacije i održavanja spomenutog predavanja, dr. Dujsić je kazao: “Naša ustanova ima uspješnu saradnju sa mnogim farmaceutskim kućama u BiH i regionu, što je posebno vidljivo u organizaciji raznoraznih edukativnih aktivnosti u našim prostorijama. Naš primarni cilj je edukacija i usavršavanje  vještina medicinskog osoblja, koji zahvaljujući prijateljima i partnerima iz farmaceutske struke kontinuirano dosežemo. Zahvaljujem se Plivi BiH, koja je prepoznala naše napore i pomogla nam da organizujemo ove aktivnosti.”

 

Share: