Nastavak aktivnosti na akreditaciji JZU Dom zdravlja Tešanj

Nastavak aktivnosti na akreditaciji JZU Dom zdravlja Tešanj

Danas je, (19.04.2016.godine), JZU Dom zdravlja Tešanj posjetila gđa Danijela Ovčina – diplomirana sestra, koja je angažovana ispred Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBIH (AKAZ), s ciljem pomoći i podrške ustanovi u procesu akreditacije.

Naime, gđa Ovčina će biti u ulozi facilitatora, koji će pomoći JZU Dom zdravlja Tešanj da ispuni sve kriterije procesa akreditacije, te olakša menadžmentu i medicinskom osoblju korake u dostizanju najvećih standarda kvalitete i sigurnosti. 

Facilitacija će trajati 10 mjeseci, nakon čega će se krenuti u nove korake, koje podrazumijevaju kontrolu i zvaničnu ocjenu stručnjaka i ocjenjivača. 

Tokom posjete ustanovi, gđa Ovčina je razgovarala sa direktorom ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrovom, koordinatoricom kvalitete, dr. Salihom Smailbegović i višom sestrom, gđicom Elmom Topić. Na sastanku je donesen plan i program facilitacije, te definisani ciljevi i vremenski rokovi.

Na sastanku, između ostalog, direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov je kazao: “Jako smo zadovoljni, što zahvaljujući podršci i saradnji nadležnih institucija, naša ustanova ima priliku nastaviti proces akreditacije i ostvariti najveće kvalitete i sigurnosti rada. Naime, pored nedavne akreditacije službe za mentalno zdravlje, krećemo u akreditaciju porodične medicine, a u narednom periodu aktivno ćemo  raditi i na pronalaženju uslova i standarda akreditacije ostalih službi. Zahvaljujemo se AKAZ-u na pomoći i podršci, koje su od velikog značaja za naš svakodnevni rad.”

Pored JZU Dom zdravlja Tešanj, proces akreditacije porodične medicine će pokrenuti i JZU Dom zdravlja Maglaj  i Zenica. 

 

Share: