Nabavka novih aparata u JZU Dom zdravlja Tešanj

Nabavka novih aparata u JZU Dom zdravlja Tešanj

Dana 13.01.2017.godine (petak), u prostorijama JZU Dom zdravlja Tešanj instalirani su novi aparati: defribrilator (Služba hitne medicinske pomoći), TENS II, vakuum aparat s interferentnom strujom i eco medico aparat za sve struje (Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju).

Svi aparati su veoma značajni za rad službi i u velikoj mjeri doprinose obezbjeđivanju bolje i efikasnije zdravstvene usluge. Naime, defribrilator prati srčane aktivnosti i vitalne parametre pacijenata, dok TENS II, vakum aparat i eco medico aparat su ključni u fizikalnim terapijama pacijenata, koji imaju degenerativna i reumatska oboljenja, sportske povrede, pareze i paralize, uganuća, iščašćenja i prelome,kao i cevikalni i lumbalni sindrom. 

Nabavka svih aparata je obezbijeđena iz vlastitih sredstava JZU Dom zdravlja Tešanj.

U toku instalacije aparata, direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je rekao:” Zaista se trudimo obezbijediti što više novih aparata, koji će pobošljati rad ustanove, ali i osigurati bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu. Iskreno se nadam da je naš trud vidljiv i da svakim danom unapređujemo primarnu zdravstvenu  zaštitu na našem području.”

Share: