Aktivna sedmica u Centru za mentalno zdravlje

Aktivna sedmica u Centru za mentalno zdravlje

Protekle sedmice, Centar za mentalno zdravlje JZU Dom zdravlja Tešanj je kreirao i realizovao nekoliko aktivnosti za svoje štićenike, ali i za učenike Srednje tehničke škole i Gimnazije Tešanj.

Naime, u Jelahu je organizovano neformalno druženje radne grupe oboljele od pstp sindroma, čime je obilježen jedan godišnji ciklus. Cilj ovakvih druženja je rehabilitacija i socijalizacija štićenika, ali i promocija zajedništva i međusobne pomoći  i podrške.

Pored toga, osoblje Centra za mentalno zdravlje je organizovalo i 4 radionice  u učionicama Srednje tehničke škole i Gimnazije Tešanj, a na kojima je predstavljena tema:”Asertivno ponašanje”. Bile su to posljednje radionice projekta  “Povećanje blagostanja adolescenata kroz jačanje protektivnih faktora u školskom okruženju”, a koji se realizuje uz pomoć i podršku Federalnog ministarstva zdravstva i Vlada Švicarske.

Prezentatorice na radionici su mr.sci. Emina Turalić (psiholog) i Mersiha Bajraktarević (socijalna radnica). U narednom periodu, očekuje se još  ocjena polaznika radionica. 

 

Share: