Nabavka novih aparata u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Nabavka novih aparata u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

Dana 20.04.2018.godine (petak), u Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju JZU Dom zdravlja Tešanj, dopremljeni su novi aparati i prateća oprema za magnetoterapije, te je izvršena primopredaja između predstavnika Derby trade d.o.o Brčko i rukovodioca Centra za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, prim.dr. Dome Petrović.

JZU Dom zdravlja Tešanj je investirala vlastita financijska sredstava u nabavku magomila, prostirke (180 x 60), trake (113 x130), solenoid (50cm), i kreveta (80cm) za magnetoterapiju, koja predstavlja sigurnu neinvazivnu metodu primjene magnetnog polja u terapijske svrhe, te pomoću koje se ubrzava prirodan proces ozdravljenja i omogućuje prirodan način otpuštanja boli.

Do sada je Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju imao 2 magneta, koji su svakodnevno obavljali svoju funkciju, ali zbog povećanja potrebe, nabavljena su dodatna 4 magneta.

Cilj službe i menadžmenta ustanove je smanjenje gužvi, velikih čekanja, i poboljšanje cjelokupne usluge u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju JZU Dom zdravlja Tešanj.

Share: