Izgradnja nove ambulante u MZ Piljužići

Izgradnja nove ambulante u MZ Piljužići

Dana 27.04.2018.godine (petak), u Općini Tešanj je potpisan Ugovor o gradnji prve faze nove ambulante u MZ Piljužići. Ugovor su potpisali: prim.dr. Hidajet Mudrov (direktor JZU Dom zdravlja Tešanj), mr.sci. Suad Huskić (Općinski načelnik) i gdin Mile Antunović (direktor Tehno- promet d.o.o Zenica).

Vrijednost ugovora je 80.000 KM, a sredstva će biti obezbjeđena iz budžeta Općine Tešanj (50%) i JZU Dom zdravlja Tešanj (50%). Vrijednost cjelokupnog projekta je oko 120.000 KM i predstavlja jedan od strateških projekata ustanove i lokalne uprave.

Povodom potpisivanja ugovora, direktor Doma zdravlja Tešanj,prim.dr. Hidajet Mudrov je rekao:“ Dugo godina Dom zdravlja Tešanj obavlja zdravstvene usluge na području MZ Piljužići, ali u veoma neuslovnim i nepristupačnim prostorijama mjesnog doma. Izgradnja nove ambulante je neminovna potreba, te dugogodišnja vizija trenutnog menadžmenta ustanove. Veoma mi je drago što su  dugogodišnji napori urodili plodom, te da smo u mogućnosti izgraditi novu, opremljenu ambulantu, koja će u potpunosti zadovoljiti potrebe korisnika usluga sa ovog područja.“

 

Share: