Održan 63.stručni sastanak

Održan 63.stručni sastanak

Dana 25.04.2018.godine (srijeda), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, održan je 63.stručni sastanak.
Direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je predsjedavao sastankom, a razmatran je sljedeći dnevni red:
1. Izvještaj o radu
2. Aktuelnosti u ustanovi
3. Razno

Na početku sastanka, rukovodioci službi su prezentirali pojedinačne izvještaje, a direktor je prezentirao rezultate poslovanja ustanove u proteklom periodu.

Tokom sastanka, naglašeno je sljedeće:

  • Facilitacija pri akreditaciji porodične medicine JZU Dom zdravlja Tešanj se sprovodi po predviđenom planu i programu. Izvršen je obilazak svih porodičnih timova, te izvršena procjena postojećih kapaciteta. Ustanova je ostvarila pohvalne rezultate u dosadašnjem radu, a uskoro se očekuje finalizacija postupka akreditacije.
  • Trenutno Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, zdravstvene ustanove i apoteke s područja kantona uvode u primjenu e-recept, zbog čega je intenzivirana saradnja u ovoj oblasti. Postoji mnoštvo tehničkih poteškoća u primjeni, ali svi učesnici aktivno rade na pronalaženju najboljih i najefikasnijih rješenja.
  • Izvještaj o sprovođenju vakcinacija na području općine Tešanj nije pohvalan, zbog čega se mora više napora uložiti u informisanje i savjetovanje građanstva.
  • Uskoro počinje izgradnja ambulante u MZ Piljužići, koja predstavlja zajedničku investiciju JZU Dom zdravlja Tešanj i Općine Tešanj, a koja iznosi 80.000 KM.

Na sastanku je donesen sljedeći zaključak:

  • JZU Dom zdravlja Tešanj će sprovoditi akreditacijske standarde u svim oblastima, te kontinuirano raditi na poboljšanju zdravstvene usluge i efikasnosti rada.
Share: