Održan 65. stručni sastanak

Održan 65. stručni sastanak

Dana 26.07.2018.godine (četvrtak), u sali za sastanke JZU Dom zdravlja Tešanj, održan je 65. stručni sastanak, kojim je rukovodio direktor ustanove, prim.dr. Hidajet Mudrov, a na kojem su prisustovali svi rukovodioci službi.

Tokom sastanka istaknuto je sljedeće:

  • ZE- DO kanton se suočava s problemom bruceloze i meningitisa, zbog čega je pokrenut projekat intenzivnog informisanja i educiranja stanovništva;
  • Unaprijeđen je sistem e- recepta u ustanovi. Umrežene su sve službe i poboljšana je komunikacija između timova porodične medicine.
  • Od 12.07.2018.godine, uspostavljena je nova esencijalna lista lijekova za pacijente, koja je rezultirala pogodnostima za hronične pacijente.
  • Komisija za lijekove ustanove kontinuirano organizuje kontrole rada, a sve s ciljem poboljšanja zdravstvene usluge i rezultata poslovanja.

Donesen je sljedeći zaključak:

Svi radnici ustanove moraju intenzivno raditi na provođenju najvećih standarda kvalitete rada, te osiguranja zadovoljstva krajnjih korisnika usluga.

S obzirom da je vrijeme godišnjih odmora, zdravstveni timovi moraju efikasno organizovati rad u službama, a kako pacijenti ne bi osjetili nedostatak radnika i imali nedovoljnu zdravstvenu uslugu.

Share: