Održan 66.stručni sastanak

Održan 66.stručni sastanak

Dana 31.08.2018.godine (petak), u sali JZU Dom zdravlja Tešanj, direktor ustanove,prim.dr. Hidajet Mudrov je održao 66. stručni sastanak. Sastanku su prisustovali rukovodioci službi, a razmatrali su sljedeći dnevni red:

  1. Izvještaji službi
  2. Aktuelnosti u ustanovi
  3. Razno

Nakon uvodnih prezentacija, naglašene su sljedeće stavke:

  • Završena je izgradnja prve faze nove ambulante u MZ Piljužići. U toku su radovi na drugoj fazi, a finalizacija radova se očekuje do kraja godine.
  • Tokom protekle sedmice ustanovu su posjetili predstavnici nekoliko mjesnih zajednica s područja općine Tešanj, koji su razmatrali zajednička rješenja za unapređenje zdravstvene zaštite na području mjesnih zajednica.
  • Izvještaji o implementaciji e- recepta u timovima porodične medicine su zadovoljavajući. Postoje manje tehničke poteškoće, koje će se u potpunosti sanirati u narednom periodu.
  • U toku je izrada novih standarda i normativa u zdravstvu, a koji imaju za cilj poboljšanje rada i veći fokus na pacijenta.

Doneseni su sljedeći zaključci:

Svi uposlenici ustanove moraju kontinuirano raditi na uklanjaju svih  poteškoća u radu, te doprinositi dostizanju najvećih standarda kvalitete i sigurnosti u radu.

 

Share: