Nabavka novih aparata u JZU Dom zdravlja Tešanj

Nabavka novih aparata u JZU Dom zdravlja Tešanj

Dana 19.09.2018.godine (srijeda), u Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tešanj, dopremljen je novi defibrilator, koji je neophodan za reanimaciju pacijenata u urgentnim slučajevima.

Statistički podaci pokazuju da je iznenadni srčani zastoj drugi po redu uzrok smrtnosti na našim prostorima, te da  u prosjeku samo 10% ljudi preživi. Ključnu ulogu u pomoći pacijentu predstavlja defibrilator, koji šalje istosmjernu  struju u srce pacijenta i na taj način sprečava fatalne posljedice.

U proteklom periodu, pored defibrilatora, JZU Dom zdravlja Tešanj je izdvojila vlastita financijska sredstava za nabavku boce za kisik i nove inhalatore u Službi porodične medicine, a koje su raspoređene po terenskim ambulantama.

Povodom realizacije nabavki, direktor JZU Dom zdravlja Tešanj, prim.dr. Hidajet Mudrov je kazao: „Naša vizija je biti prepoznatljiva zdravstvena ustanova, koja će kvalitetno i efikasno pružati zdravstvene usluge i brinuti o zdravlju stanovništva. Shodno tome, kontinuirano se trudimo investirati u novu opremu u službama koje su ključne za urgentno zbrinjavanje pacijenata, ali i svim drugim službama ustanove. Cilj nam je nastaviti takvu politiku i u budućnosti i osigurati najveće zadovoljstvo naših korisnika usluga.“

Share: