AMBULANTA PORODIČNE MEDICINE KALOŠEVIĆ

JZU Dom zdravlja Tešanj je institucija od velikog društvenog značaja, jer je njena djelatnost rano otkrivanje, spriječavanje i suzbijanje uzroka oboljenja i povređivanja, kao i briga za očuvanje zdravlja stanovnika.Ustanova raspolaže sa opremljenom glavnom zgradom u gradu Tešnju i ambulantama porodične medicine u 9 mjesnih zajednica općine. Ambulatne su smještene u mjesnim zajednicama: Tešanj, Jelah, Kalošević, N. Miljanovci, S. Miljanovci, Trepče, Medakovo, Šije, Piljužići.

Ambulanta Kalošević je smještena u vlastitom prostoru, na samom ulazu u mjesnu zajednicu. Svojim djelovanjem obuhvata stanovništvo 4 mjesne zajednice: Kalošević, Putešić, Mrkotić i jedan dio Jelaha, koje broje 6500 stanovnika. U svom radu susreće se i s velikim brojem pacijenata iz  općine Teslić, i to iz mjesnih zajednica: Stenjak, Đulići i G. Hrankovići. Ambulanta svima pruža zdravstvene usluge, ali shodno ugovoru sa Zavodom zdravstvenog osiguranja ZE-DO kantona, ona je primarno odgovorna za 3000 registrovanih korisnika iz mjesne zajednice Kalošević i okoline.

Struktura pacijenata je različita, i obuhvata najmlađe korisnike od 1 dana starosti do pacijenata u dubokoj starosti (65+).

Ambulanta Kalošević je jedna od najuređenijih ambulanata na području općine Tešanj zahvaljujući zajedničkim naporima i ulaganjima JZU Dom zdravlja Tešanj, Federalnog ministarstva zdravstva i Vlade Švicarske.

Radno vrijeme ambulatne je svaki radni dan, u terminu od 07:00 – 15:00 sati. Vikendom svi pacijenti se proslijeđuju u Ambulatnu Jelah.

Kontakt telefon ambulante: 032 /661- 766